sreda, 04. november 2015

Biokarite - Balzam iz karitejevega masla

Pozdravček!

Ta objava sicer ni bila v planu, vendar se bliža čas, ko bo marsikdo imel težave z razpokano in poškodovano kožo zaradi mraza in prehladov.

Pred časom sem se srečala z Naravno kozmetiko Biokarite (http://www.biokarite.si/), ki v svoji liniji izdelkov ponuja kozmetiko z najbolj kakovostnimi sestavinami iz ekološke predelave. Kar 95% vseh sestavin je naravnega izvora, najmanj 30% pa je pridobljenih iz ekološkega kmetijstva.  Ponujajo izdelke za nego telesa (kreme za roke in noge, stopala, deodorante, šampone, gele…), za nego obraza (kreme, serume…) in izdelke proti staranju.


Jaz vam bom predstavila vsestranski balzam s karitejevim maslom.

V majhnem lončku, je 30ml balzama, ki poškodovano in suho kožo vlaži, pomirja in zdravi. Cena je okoli 16€, kar ni ravno malo, vendar količina balzama zadostuje za dosti časa in uporabe.


Ta balzam je torej namenjen suhi in razpokani koži, kjerkoli na telesu. Glavne sestavine so: karitejevo maslo, aloe vera in olje gozdnih pečk.

Karitejevo maslo izredno vlaži našo kožo, jo obnavlja, pomirja in sprošča. Je vir vitaminov A, D, E in F. Aloe vera tvori kolagen v koži, vsebuje vitanin C, kalcij, magnezij, cink, aminokisline, baker, folno kislino ter vitanine B1, B2, B3 in B6. Kožo tudi zelo pomirja (po sončenju/opeklinah, pikih žuželk). Olje groznih pečk pa je izjemno hranilno. Izjemne sestavine, kajne? Poleg teh sestavin pa vsebuje tudi lupino citrusov, olje sladkega pomarančevca, nafto (to mi sicer ni všeč!), olje iz listov mete, sončnično olje…


Balzam je namen vsem, vsem tipom kože in starostnim skupinam ljudi. Odličen je za suho, razpokano in poškodovano kožo, posebno v zimskem času. Odlično se obnese tudi za obnohtno kožico, za razpokano kožo okoli nosu (zaradi prehlada..) in prav tako pri razpokanih ustnicah.

Balzam je zelo trde, rahlo rumenkasto obarvane strukture, vendar se v stiku s kožo hitro zmehča. Ima čudovit vonj, ki ga nekako ne znam opisati, vendar mi je zelo všeč.


Je zelo univerzalen balzam, ki mislim, da bi moral biti v vsakem domu. Meni je zelo všeč zato, ga priporočam tudi vam.


*****

Ni komentarjev:

Objavite komentar