petek, 27. november 2015

Rawr čokoladne tablice

Pozdravček vsem!

Tokrat imam za vas malce drugačno objavo. Res je, da pišem in predstavljam kozmetične izdelke in teme povezane s kozmetiko, vendar se mi je ponudila priložnost, da vam predstavim nekaj drugačnega, vendar zeloo sladkega :)

Je med vami kdo oz. katera, ki ne mara čokolade? Skorajda ne verjamem, da se je možno vzdržati pri tej sladki pregrehi, kajne? :) Razen seveda tisti, ki reees ne marate slaščic.

Že nekaj časa sledim Facebook strani oz. profilu Moja čokolada, najdete jo tukaj ali na njihovi spletni strani, kjer je te čokoladke, ki vam jih predstavljam, možno tudi naročiti. Znamka Rawr pa ima tudi svojo spletno stran , kjer najdete tudi spletno trgovino.


To so posebne čokolade, izdelane v Angliji, po novem pa dobavljive pri nas v Sloveniji. Vse čokolade so presneveganskebrez glutena, vsebujejo 100% organske sestavinenaravno sladkane in imajo Fairtrade certifikat.

Presna čokolada nastane pri nizkih temperaturah, saj tako ohranijo vse encime ter hranljive sestavine. Je veganska, kar pomeni, da ne vsebuje mleka, jajc in nobenih sestavin živalskega izvora. Prav tako ne vsebuje glutena, torej je primerna za vse bolnike s celiakiji, ki jih je žal danes vse več. Je povsem naravno sladkana, z naravnim kokosovim sladkorjem ter 100% iz organskih sestavin.

Moja izkušnja : preizkusila sem  Rawr organsko čokolado z okusom goji jagod in vanilije. Ta čokoladka je med vsemi veganskimi čokoladami najbolj priljubljena. Tudi jaz sem pri izbiri najprej zagledala prav to. Vsebuje najmanj 72% kakovovih delcev, okus pa popestrijo goji jagode v kombinaciji z vanilijo. V embalaži je 60g čokolade in na ovitku so napisane vse pomembne informacije o tej čokoladi.

Čokolada ni takšna, kot se jih jaz navajena jesti, saj imam rada predvsem mlečne čokolade in zelo redko posežem po temni čokoladi. Temne čokolade so zame preveč grenke, jaz pa imam zelo rada sladko. Vendar ta čokolada ni tako zelo grenka tako, da mi je kar hitro postala všeč. Malce le pogrešam bolj izrazit okus po jagodah in vaniliji. Zelo mi je bilo všeč tudi to, da je v trenutku, ko sem čokolado odprla, zadišala cela soba po čokoladi. 

Čokolada je res idealna za vse, ki obožujete čokolado, torej ste čokoladoholiki, vendar vam telo ne dopušča določenih snovi. Je zelo zdrava čokolada in jo zagotovo priporočam vsem, predvsem tistim z celiakijo, diabetikom ali sladkornim bolnikom. Košček čokolade je zame zagotovo majhna sreča, ki bi si jo moral vsak od nas/vas vsak dan privoščiti. 

Na voljo so še okusi: pomaranča, mentol,  68% organska čokolada, 80% temna organska čokolada in kakavova tablica z lucumo. Med njimi mene še zelo mikata okus pomaranče in mentola, ki ga res obožujem. Te čokoladne tablice so tudi zelo lepo darilo, če še iščete ideje za praznični december ;)2 komentarja:

  1. Jaz imam tudi to čokolado, pa mi je bolj všeč kot pomarančna, ker je okus bolj izrazit. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Res? Sem ravno včeraj brala eno objavo, ki pa pravi, da ima ravno pomarančna bolj izrazit okus :D Ampak itak ima vsak svoj okus :)

    OdgovoriIzbriši