ponedeljek, 18. april 2016

Konjac gobica za suho, zrelo in občutljivo kožo

Živjooo!

Zadnje čase so gobice za čiščenje kože zelo popularne.  Ima jih vse več znamk, vendar jaz zaenkrat prisegam na Konjac gobico. Nedolgo nazaj mi je odslužila moja stara gobica z bambusovim ogljem, katero sem omenila že tukaj, danes pa imam za vas podrobnejši opis nove gobice.
Konjac gobica, z dodatkom francoske rdeče gline, je primerna za suho, zrelo in občutljivo kožo. Z njo je čiščenje kože 100% naravno in zelo učinkovito. Konjac gobice so odkrili in razvili na Japonskem, kjer že stoletja uporabljajo  Konjac rastlino v kozmetiki in prehrani.

Nekaj pozitivnih lastnosti gobice: je iz 100% naravnih rastlinskih vlaken, zmanjšuje pore, ustvarja nežen piling, kožo naravno in temeljito očisti - tudi okoli oči, odstrani ličila na vodni osnovi, koži vrača naraven lesk in primerna je za občutljivo kožo.

Gobica je zelo enostavna za uporabo.  Potrebno je le, da se dobro prepoji z vodo, katero potem iztisnemo iz nje. Nato le nežno očistimo in zmasiramo obraz, vrat in dekolte z krožnimi gibi. Gobico po uporabi le dobro umijemo pod vodo in pustimo, da se posuši. Gobica se lahko uporablja tudi v kombinaciji s kozmetičnimi  čistilnimi izdelki za obraz (geli, penami,..), vendar jaz jo raje kar kombinaciji z samo vodo. Koža je po uporabi čista, izjemno mehka in je ne zateguje. Primerna je tudi za moje občutljivo področje okoli brade, kjer imam težave z aknami in vodnimi mozoljčki.

Konjac gobice lahko najdete v spletni trgovini znamke Konjac Sponge (tukaj).


*****

Ni komentarjev:

Objavite komentar